Albums van week 11

9 maart 2020

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement! Het nieuwe nummer met The Kik op het omslag en onder meer interviews met John Prine en The Slow Show ligt in de (betere) kiosk en platenwinkel.

Roots/Folk: Stephen Malkmus Traditional Techniques

Al ruim dertig jaar weet Stephen Malkmus me muzikaal te beroeren, eerst met de eigenzinnige indierock van Pavement, daarna solo en al dan niet met The Jicks. Een folkinslag hebben we daarbij nooit ontdekt. Met het toepasselijk getitelde Traditional Techniques levert Malkmus evenwel een grotendeels akoestische, folky plaat, af die tot zijn beste werk gerekend kan worden.

Rock/Pop: Caroline Rose - Superstar

Caroline Rose verraste ons twee jaar terug door op Loner de americana-invloeden van eerdere platen te verruilen voor moderne singer-songwriterpop. Met weer de nodige humor zet de New Yorkse op Superstar de reis voort met intelligente, Californisch aandoende pop, die verdergaat waar ze op Loner was blijven steken.

Blues/Soul/Jazz: Swamp DoggSorry You Couldn’t Make It

Na de door autotune gedomineerde voorganger Love, Loss And Auto-Tune, laat Jerry Williams alias Swamp Dogg op Sorry You Couldn’t Make It dit soort moderniteiten achterwege en kiest voor de een klassieke soulsound. Southern soul in optima forma!

Wereld: ManhuVoices Of The Sani

Afkomstig uit de provincie Yunnan in China, is Manhu een folk(rock)groep die het daar wonende Sani-volk en hun cultuur een stem geeft. Op Voices Of The Sani, hun eerste internationale release, geeft Manhu niet slechts inzicht in hun traditionele cultuur, maar laat ook horen dat die zeker niet stil is blijven staan.