Albums van week 12

16 maart 2020

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement! Het nummer met The Kik op het omslag en onder meer interviews met John Prine en The Slow Show ligt in de (betere) kiosk en platenwinkel.

Roots/Folk: Maria McKeeLa Vita Nuova

Het is alweer dertien jaar geleden dat Maria McKee’s vorige cd verscheen en meer dan dertig sinds ik als een blok viel voor hat titeloze solodebuut van de oud-Lone Justice-frontvrouw. La Vita Nuova is een plaat vol bijzonder fraaie, ietwat extravagante singer-songwriterpop, waarin McKee de sterren van de hemel zingt.

Rock/Pop: Lian Ray - Rose

Vier sterren gaf ik Rose, het debuut van de Franse Lian Ray afgelopen oktober in Heaven 6 2019. Helaas was het blad al gedrukt toen we te horen kregen dat de verschijning was uitgesteld tot maart 2020. Vandaar dat we nu graag opnieuw uw aandacht vragen voor dit wondermooi, zwaar-romantisch popalbum over een catastrofale liefdesaffaire.

Blues/Soul/Jazz: King Solomon HicksHarlem

Solomon Hicks, 25 jaar nog maar, wordt al bijna tien jaar getipt als bluesster van de toekomst. Hij deelde de bühne al met vele groten uit de blueswereld. Harlem is niet zijn debuut, maar de twee albums die hij hiervoor uitbracht (als 14-jarige en als twintiger) kunnen achteraf als vingeroefeningen gelden voor dit even overweldigende als gevarieerde album.

Wereld: Antonio Zambujo Do Avesso

Dit album van de Portugese singer/songwriter Antonio Zambujo verscheen in eigen land al twee jaar geleden. Nu het eindelijk ook hier is uitgebracht, is het niets te vroeg om kennis te maken met deze grootse zanger en liedjesschrijver die de wereld aan zijn voeten zou moeten kunnen vinden met deze beeldschone Portugese chansonpop.