Albums van week 34

20 augustus 2018

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Het nieuwe magazine is vorige week verschenen. Met daarin interviews met onder meer Raymond van het Groenewoud, DeWolff, The Dawn Brothers, Jonathan Wilson, Low en nog veel meer.

Roots/Folk: Davey Woodward And The Winter Orphans Davey Woodward And The Winter Orphans

Liefhebbers van Britse indiemuziek kunnen Bristolian Davey Woordward kennen van The Brilliant Corners en The Experimental Pop Band. Onder eigen naam gooit Woodward het meer over een Dylaneske singer-songwriterboeg, fraai begeleid door  een groep The Winter Orphans gedoopte vrienden.

Rock/Pop: MitskiBe The Cowboy

Met Puberty 2 leverde de Japans/Amerikaanse Mitski twee jaar geleden een ongekend fraai tweede album af. Opvolger Be The Cowboy laat haar opnieuw horen als een van de interessantste artiesten in de (indie)pop/rockscene. Zowel intelligent, muzikaal interessant als emotioneel en melodisch pakkend, produceert Mitski een van de beste platen van het jaar.

Blues/Soul/Jazz: Candi StatonUnstoppable

Met His Hands bewees Candi Staton in 2006 dat ze nog altijd klassieke soul kon maken in de lijn van haar jaren zeventig Fame-materiaal. Sindsdien zakte ze weer enigszins weg, reden wellicht waarom ze voor Unstoppable weer bij Lambchops Mark Nevers te rade ging die ook His Hands produceerde. Helemaal van dat niveau is deze nieuwe niet, maar toch fijn dat Staton weer terug is

Wereld: Victoria HannaVictoria Hanna

Victoria Hanna geldt al enkele jaren als een van de interessantste, meest invloedrijke vrouwen in de Israëlische muziekscene. Haar muziek is een mix van experimentele pop en meer traditionele stijlen die haar gemengd Egyptisch/Perzische-afkomst weerspiegelen en haar ultra-orthodoxe Joodse opvoeding. Op dit nieuwe album valt dat samen tot een uniek soort Israëlische avant-artpop.