Albums van week 39

24 september 2018

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Het magazine dat nu in de winkels ligt heeft naast recensies ook mooie interviews met onder meer Raymond van het Groenewoud, DeWolff, The Dawn Brothers, Jonathan Wilson en Low.

Roots/Folk: Maurice van HoekTraveling Man

Het verhaal gaat dat Maurice van Hoek drie jaar geleden het conservatorium ontvluchtte om in Amerika zijn liefde voor jaren zeventig countryrock te vinden. Na zijn debuut Live Forevermore in 2016 bewijst de Rotterdammer op Traveling Man dat hij bepaald geen eendagsvlieg is. Met een prima verzameling nieuwe songs en een uitstekende band heeft hij een van beste Nederlandse countryrockalbums van 2018 gemaakt.

Rock/Pop: The Sha La DasLove In The Wind

Een vader en drie zoons vormen de basis van The Sha La Das, een kwartet uit New York dat met Love In The Wind debuteert. Een fraaie mix van retro-pop, close harmony-soul en doowop. Het is een geluid dat meteen de aandacht trok van het fameuze Daptone-label, op zoek naar een oorspronkelijke retroact die het wegvallen van Sharon Jones en Charles Bradley enigszins kon opvangen.

Blues/Soul/Jazz: Now Vs NowIn The Buffering Cocoon

In The Buffering Cocoon is het derde album van het electrojazztrio Now Vs Now. Leidsman is toetsenist/componist Jason Lindner, bij het grote publiek het meest bekend als een van de architecten achter David Bowie’s Blackstar. Daar doet In The Buffering Cocoon niet meteen aan denken, al bezit de eigenzinnig groovende jazzrock eenzelfde futuristische inslag.

Wereld: Harouna SamakeKamale Blues

Harouna Samake staat bekend als een Malinese grootmeester op de kamale n’goni, het kora-achtige instrument uit het Wassoulou-gebied in Mali. Hij is al jaren een van de drijvende krachten in de band van Salif Keita. Met Kamale Blues is de tijd rijp om ook onder eigen vlag te laten zien wat hij allemaal vermag en dat levert een aansprekend Afrikaans album op.