Artikelen

Rocketman
24 mei 2019Leeswaarschuwing: Rocketman is geen biopic over een uiterst succesvolle, flamboyante en getroebleerde popster. Onderstaande tekst bevat details over de inhoud. Wie alleen wil weten of de film een must-see kan terecht in de laatste alinea van dit stukje.
Dom Flemons
23 mei 2019Zondag 2 juni geeft Dom Flemons zijn enige Nederlandse optreden op zijn Europese tour in LantarenVenster, Rotterdam. Zijn repertoire omvat bijna honderd jaar aan Amerikaanse folklore, want Flemons is naast multi-instrumentalist ook muziekwetenschapper, historicus en platenverzamelaar.
Martha And The Muffins: This Is The Ice Age
22 mei 2019Elke maand haal ik een geliefd album uit mijn archief. Na een grondige behandeling met stofdoek en poetslap is de cd gereed om zijn opwachting te maken op de site. Dit keer Martha And The Muffins: This Is The Ice Age
Once In A Blue Moon Festival in Amsterdamse Bos
21 mei 2019Zoals te verwachten viel was er heel veel belangstelling voor de vrijkaarten die we te geef hadden voor Once In A Blue Moon, het americanafestival dat zaterdag 24 augustus zijn tenten opslaat in het Amsterdamse Bos. Maar wat wil je ook met een line-up die niet alleen de pure rootsliefhebbers doet watertanden, maar ook nog eens in de smaak zal vallen bij het indie-publiek. Acts als EELS en Courtney Barnett zouden op een festival als Best Kept Secret niet misstaan.
The National - I Am Easy To Find
20 mei 2019Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews het blad om je muziekpassie te verdiepen.
Suzanne Jarvie
16 mei 2019Het verhaal van de Canadese advocate Suzanne Jarvie is niet voor iedereen bekend. Nadat haar zoon bijna dood bleef na een val van de trap, besloot ze haar passie te volgen en debuteerde vier jaar geleden overtuigend met Spiral Road, in het besef dat het leven zomaar in één keer voorbij kan zijn.
Louidon Wainwright III
15 mei 2019Tussen broers is het niet altijd pais en vree. Dat is al te lezen in oudtestamentische bijbelverhalen, maar even stilstaan bij de perikelen van The Kinks, Oasis en The Beach Boys is waarschijnlijk ook genoeg. Hoe anders is het doorgaans tussen broers en zussen. Als mensen daarover praten gaat het vaak juist over harmonie, genegenheid, karakters die elkaar goed aanvullen.
John Mayall
14 mei 2019John Mayall 'The Godfather of British blues' komt naar Q-Factory Amsterdam op 28 oktober voor een speciale gelegenheid. De blueslegende viert zijn 85e verjaardag. Zelfs voor een bluesveteraan mag dat respectabel genoemd worden. Mayall speelt nog altijd met groot plezier alle sterren van de hemel.
Tim Knol & Blue Grass Boogiemen – Happy Hour
13 mei 2019Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews het blad om je muziekpassie te verdiepen.
Melissa James
11 mei 2019Geestesziekten. Het komt vaker voor dan dat we denken. Zeker ook in de muziekwereld. Zo zou een sensitieve, creatieve geest bijvoorbeeld eerder open staan voor depressies. Hoe dan ook, feit is dat heel wat muzikanten, meer of minder bekend, lijden aan geestesziekten. In al haar diversiteiten. En feit is dat er helaas voorbeelden te over zijn waarbij de muziekwereld bij tijd en wijlen wordt opgeschrikt door een bewuste beëindiging van het leven ten gevolge van een psychische stoornis.

Pagina's