Bluegrassfeest in Utrecht

29 april 2016

Komende Hemelvaartsdag vindt het Gulpener Bluegrass Festival plaats in en rond uitspanning De Parel van Zuilen in Utrecht. De vierde editie kent tal van mooie optredens én een bijzondere primeur: een speciaal voor het Kamerorkest Trajectum geschreven suite van Janos Koolen.

Het Gulpener Bluegrass Festival is een must voor bluegrass-adepten, voor wie termen als en pickin' and grinnin’, kneedeep in bluegrass en grassified geen geheimen kennen. Maar door het fraaie programma en de mooie locatie aan de Vecht is het festival ook andere muziekliefhebbers warm aan te bevelen.

En bluegrass is al lang niet meer een obscure muziekstroming. Haar invloeden doen zich steeds vaker horen en voelen. The Common Linnets wonnen bijna het Eurovisie Songfestival, een band als Mumford & Sons verkocht de Ziggo Dome uit.

Waar het Utrechtse festival vorig jaar hoge ogen gooiden met hoofdact Doyle Lawson & Quicksilver uit Nashville, is er dit jaar een heuse wereldpremière. Een speciaal door multi-instrumentalist Janos Koolen gecomponeerd orkeststuk met bluegrass-solisten, getiteld Visions Of America, uitgevoerd door het Kamerorkest Trajectum.

Naast bijzondere gasten uit Amerika – muzikanten van het fameuze Berklee College of Music in Boston – komen ook Frédérique Spigt en Fay Lovsky, die hun liefde voor deze meeslepende muziek nooit onder stoelen of banken hebben gestoken.

Uiteraard zijn er mooie spullen te koop en is er volop eten en drinken. Kortom een lazy donderdag om eens lekker te genieten.

Bluegrass Festival Utrecht: donderdag 5 mei (Hemelvaartsdag) van 12.00 uur tot 1.00 uur in de Parel van Zuilen te Utrecht. Optredende artiesten onder anderen: Blue Grass Boogiemen (NL), The Peregrines (USA), Flats & Sharps (UK), Frederique Spigt & Medicine Show, Red Herring en Kamerorkest Trajectum met wereldpremière ‘Visions Of America’. Zie voor meer informatie en tickets de fesitvalsite.