De hemelse jaarlijst

30 december 2014

Net voor oudjaar presenteert Heaven ‘de hemelse jaarlijst’, de mooiste albums van 2014. In het blad staan de favoriete albums van de medewerkers, de afgelopen weken stuurden lezers hun toptiens in – zie onder de kopjes ‘Jaarlijstjes’. Alles bij elkaar gevoegd en geturfd, levert dat mooiste albums op volgens de Heaven community.

Songs van John Fullbright scoort zowel bij lezers als medewerkers hoog en eindigt afgetekend op de eerste stek in de lijst. Op een gedeelde tweede plek staan Where The Spirit Meets The Bone van Lucinda Williams en Lost In The Dream van The War on Drugs. La Williams was ook een favoriet bij de medewerkers, maar The War on Drugs moet het hebben van de lezers (en bezoekers van de site), want in de medewerkerslijstjes werd het album slechts eenmaal genoemd. In andere muziekpolls scoort het album overigens steevast hoog.

Opvallend is de grote waardering van de lezers voor My Favourite Faded Fantasy van Damien Rice, door de Heaven-medewerkers niet één keer opgevoerd. Dat geldt ook voor Atlas van Real Estate, maar die haalde de lijst net niet. Andere populaire titels zijn The Take Off And Landing Of Everything van Elbow, The River And The Thread van Rosanne Cash, Colfax van The Delines, Natalie Merchant van Natalie Merchant, Caustic Love van Paolo Nutini, Benji van Sun Kil Moon, Morning Phase van Beck, Lateness Of Dancers van Hiss Golden Messenger en Give The People What They Want van Sharon Jones & The Dap-Kings. Albums die ook wel werden genoemd in de medewerkerslijstjes, maar die de hemelse toptien – het is trouwens vanwege de ex aequo's een hemelse top-elf geworden – uiteindelijk niet haalden. Wat niet wegneemt dat het voortreffelijke albums zijn.

Redactie en medewerkers van Heaven wensen iedereen een fijne jaarwisseling en goed nieuwjaar.

 

De hemelse top-elf

(volgens de Heaven community)

1 John Fullbright – Songs

2 Lucinda Williams – Where The Spirit Meets The Bone

2 The War on Drugs – Lost In A Dream

4 Robert Plant – Lullaby And… The Ceaseless Roar

5 Spoon – They Want My Soul

6 Chuck Prophet – Night Surfer

6 Jackson Browne – Standing In The Breach

8 David Crosby – Croz

8 Damien Rice – My Favourite Faded Fantasy

8 Joe Henry – Invisible Hour

8 Robert Ellis – The Lights From The Chemical Plant