Gerucht

13 augustus 2011

Nee, ik vond het natuurlijk verschrikkelijk toen ik het hoorde. Of het klopt? Ik weet  niet wat je gehoord hebt. Ja, jij bent journalist, als popjournalistiek bestaat tenminste, en ik ben manager. Daarom zijn we nog geen tegenstanders, kom op, ook deze keer niet.

We zijn toch allebei uit liefde voor de pop dit vak ingerold? Het was nog niet eens een vak: jij hing dagenlang bij grote namen rond, ik belde zalen waar ze konden spelen en verdeelde het geld. Het is wel veranderd allemaal, maar vind jij het leuker geworden?

Nou, ze zat de laatste jaren een beetje vast in haar eigen leven. Erger nog: ze vond het wel best ook. We schreven nog maar weinig samen. Haar cd’s waren zeker niet slecht en verkochten ook nog wel aardig, helemaal voor iemand die bijna geen concerten wil geven, maar daardoor kwam ze te weinig in het nieuws. Er was gewoon geen buzz. Een moeder die haar kinderen uit school haalt en gezond kookt als haar man terugkomt van zijn werk, daarmee scoor je geen bonuspunten.

Haar vorige cd ging inderdaad weer lopen toen ze iets begon met die jonge jongen. Dat zet de hele machine in gang, of zij dat nu leuk vond of niet: de kranten, de bladen, de tv en het internet natuurlijk. Het was dagwerk voor ons om dat nog een beetje te managen. Ik moest er tenslotte voor zorgen dat ze een beetje sympathiek naar voren kwam. Anders werd ze zo’n wanhopige oudere vrouw die haar kindertjes verliet voor een paar wilde weken met een goedgebouwde toyboy.

Ja inderdaad, haar nieuwe plaat is een stuk intenser. Logisch toch? Hij liep ook al veel beter dan die vorige, vóór die sekstape op internet. Ik was ook verbijsterd toen ze gisteren opeens zelfmoord pleegde. Zegt jouw bron dat ik haar aan die gozer heb voorgesteld? Wat bedoel je daar nu eigenlijk mee?