Gregory Page presenteert A Wild Rose

30 oktober 2018

Op zaterdag 3 november presenteert Gregory Page zijn nieuwe album A Wild Rose in een uitverkochte Amstelkerk in Amsterdam. Maar niet getreurd, volgend voorjaar is hij weer te bewonderen. John Siegers en Anneke Haleboer zijn er zaterdag wel bij. Zij sleepte elk twee vrijkaarten in de wacht via onze ticketactie.

Vandaag is ook de video van zijn nieuwe single I’m Alive voor het eerst te zien. Het is de openingstrack van het nieuwe album, het nummer ook waarmee het begon. Page: “Bij de opnamen voelden we de vonken overslaan. We hadden wel uren kunnen doorgaan.”

Een roos heeft zon en regen nodig en beide zijn terug te horen op A Wild Rose. De aanwezigheid van uilleann pipes, banjo, mandocello en pedal steel dragen bij aan een eclectisch geluid waarbij Gregory Page ook zijn Ierse roots niet uit het oog verliest. Vanaf de euforische opener I'm Alive neemt hij je bij de hand en voert je langs hartverscheurende en breekbare liedjes als I Say Adios en Born With The Shakes Inside. Ondersteund door producer Robbie Robinson en de muzikanten Eric Rigler (Titanic & Braveheart), Dennis Caplinger (Eric Clapton & J.J.Cale's Road to Escondido) en Doug Pettibone (Lucinda Williams) laat Gregory Page op A Wild Rose weer horen een begenadigd songwriter te zijn die als geen ander de tijdgeest van de jaren dertig weet te vertalen naar nu. Als special track is een nummer met Tim Knol toegevoegd: Whatever Keeps You Dreaming.

Gregory Page live: 1 februari 2019 in De Spot, Middelburg; 3 februari in De Amer, Amen; 4 februari in Meneer Frits, Eindhoven; 6 februari in LuxorLive, Arnhem; 8 februari in LantarenVenster, Rotterdam.

Heaven heeft geregeld ticketacties. Houdt ons blad, de site en de nieuwwbrief in de gaten.