Luister naar Heaven op Pinguin Radio

8 maart 2016

Pinguin Radio en Popmagazine Heaven delen twee belangrijke eigenschappen: een passie voor goede muziek en een volstrekt onafhankelijke opstelling. Dat moest natuurlijk tot een samenwerking leiden. Met ingang van vandaag verzorgt Heaven iedere dinsdagavond van 22.00 tot 23.00 een uur lang de muziek op het onvolprezen webstation.

Pinguin Radio herrees zo’n vier jaar geleden uit de as van Kink FM. Een aantal oud-medewerkers van die zender, onder wie Flip van der Enden, tevens gewaardeerd medewerker van Heaven, draagt de indie-fakkel voort en houdt de liefde voor goede alternatieve muziek levend. Overdag gaat dat non-stop in een mix van oud en nieuw, bekend en onbekend, en genres overschrijdend. Want net als Heaven huldigt Pinguin Radio het principe dat er maar twee soorten muziek bestaan: goede en slechte. Het is onzin muziek in strikt van elkaar gescheiden werelden onder te brengen. Waarom zou iemand niet van jazz én singer-songwriters kunnen houden, of van dance én roots.

De brede opzet van Pinguin Radio blijkt te werken. Het station – dat vrij is vrij van commercials, de inkomsten komen van sponsoren – heeft inmiddels een bereik van meer dan 200.000 luisteraars. Pinguin Radio staat structureel in de top 150 van de Shoutcast-lijst van de 55.000 grootste webradiozenders wereldwijd. Sinds 2013 is Pinguin Radio het #1 Indie webradiostation van Europa.

Eind vorig jaar was Heaven-redacteur Louis Nouws al een week lang stationschef 187. Zijn muziekkeuze bepaalde mede de programmering. Toen bleek eens te meer hoe sterk de klik was tussen Pinguin en Heaven. Net als Pinguin heeft Heaven oor voor – bijna – alle popmuziek. Natuurlijk pikken wij daar krenten uit op basis van onze eigen voorkeuren en interesses, wat zich – we publiceerden in december ons honderdste nummer – heeft bewezen. Niet voor niets wordt Heaven in de media vaak aangeduid als het muziekblad voor fijnproevers. Om onze lezers nog meer van dienst te zijn en ook nieuwe liefhebbers voor ons in te nemen, delen we voortaan iedere dinsdagavond onze eigenzinnige keuze uit uit het muziekaanbod van het moment. All pinguins go to Heaven.

De eerste uitzending van Heaven-radio is op dindsdagavond 8 maart van 22.00 tot 23.00 op Pinguin Radio.