Muziekfilms in de Melkweg

5 december 2012

Melkweg Cinema, het filmhuis van concertzaal de Melkweg, richt zich vanaf december als eerste in Nederland geheel op muziekfilms. Van bijzondere concertregistraties tot spraakmakende muziekdocumentaires: het hele spectrum komt aan bod.

De nieuwe richting van Melkweg Cinema wordt ingeluid met een filmprogramma rond het 50-jarig jubileum van The Rolling Stones. Morgenavond 6 december is Shine A Light te zien, een registratie van twee Stones-concerten door Martin Scorcese, een van de beste concertfilms ooit gemaakt. Later deze week draait in het kader van het gouden jubileum de documentaire Crossfire Hurricane en de concertfilm Some Girls, Live in Texas.

Vermeldenswaard is ook de aangrijpende documentaire Jason Becker: Not Dead Yet, over een gitaarlegende die ondanks zijn dodelijke spierziekte zijn muzikantendroom niet wil opgeven. Die is vrijdag 14 december te bewonderen. Films van Sigur Rós, een programma rondom het ontstaan van de Britpop en nieuwe of opnieuw uitgebrachte concertregistraties van  Coldplay, Queen, The Doors en Led Zeppelin maken de programmering komende tijd compleet. Met soms ook late vertoningen sluiten de films mooi aan op de concerten.