Naar Regina Spektor

12 juli 2017

Eigenzinnigheid is de Russisch-Amerikaanse singer-songwriter en pianiste Regina Spektor nooit vreemd geweest. Muzikaal gezien nooit bang om buiten de gebaande paden te treden, tot ramp van de mensen die haar moeten marketen. Soms klinkt ze donker als Fiona Apple, dan weer theatraal als Rufus Wainwright. Maar haar grootste kracht is echter haar onverbloemde eerlijkheid geweest, waarmee ze toch een stevige schare fans aan zich weet te binden.

Op het vorig jaar verschenen Remember Us To Life heeft ze – mede door de zeer fraaie strijkersarrangementen – een mooie balans gevonden tussen haar hang naar experiment en muzikale volwassenheid. Een album ook dat met de tijd aan kracht wint.

Dinsdag 15 augustus doet ze haar enige Nederlandse optreden in de Ronda-zaal van TivoliVredenburg in Utrecht. Heaven mag 2 vrijkaarten weggeven plus een vinylversie van Remember Us To Life. Het enige wat je hoeft te doen is een mail sturen naar: redactie@popmagazineheaven.nl. We ‘trekken’ de gelukkigen uit de inzenders.