Neil Young in Genk

7 februari 2019

In de bibliotheek van het Belgische Genk is een mooie expositie met de foto's van Gijsbert Hanekroot, cartoons van allerhande tekenaars en een aantal iconische Neil Young-platenhoezen. Heel mooi gekadreerd en voorzien van fijne uitleg, citaten van Mr. Soul, fotootjes van zijn autoverzameling, tekstvellen met de hanepoten van Dinosaur Sr. himself, én klassieke rockalbums uit hetzelfde jaar als de betreffende plaat van Uncle Neil.

Verder zijn er ook nog zeer bezienswaardige vitrinekasten met The Ditch Trilogy (de Neil Young heilige graal) en Neil’s affiniteit met het milieu en moeder aarde - alsook zijn strijd tegen de agri-multinational Monsanto.

Bij de opening van de tentoonstelling was Gijsbert Hanekroot aanwezig. Net als zijn vriend Constant Meijers, die zich een persoonlijke kennis van Neil mag noemen, en het uitstekende boek Forever Young schreef. Neil Young-boekenschrijver Herman Verbeke (heeft al 2 NY boeken op zijn konto) werd geïnterviewd door HBVL-journalist Christophe Rutten, en kwam voor deze gelegenheid zijn (binnenkort te verschijnen) boek over Neil Young (met allemaal cartoons en grafisch werk) voorstellen.

De expo is nog enige tijd te bezichtigen. Het programma behelst onder meer nog de concertfilm Heart of Gold en een tribute-concert door LeNoise.