Superbluesgroep naar Nederland

12 juni 2012

Ian Siegal & The Mississippi Mudbloods komen eind van deze maand voor drie concerten naar Nederland en België. En ze staan niet in een stadion. Dit dreamteam kunt u zien spelen in Atak, Enschede en P60, Amstelveen en Verviers.

Een bijzondere combinatie is het zeker: Luther Dickinson op gitaar, zijn broer Cody op drums – ofwel de harde kern van de improvisatiebeluste southern rockers North Mississippi Allstars – , W.C. Handy-winnaar Alvin Youngblood Heart voor de gelegenheid op bas en Ian Siegal op zang en gitaar.

De bijzondere combinatie is een paar jaar geleden bij toeval ontstaan, toen Ian Siegal te gast was op de fameuze Zebra Ranch in Coldwater, Mississippi, waar ooit de legendarische producer Jim Dickinson de scepter zwaaide. Hoe de Engelsman Siegal daar verzeilde, kunt u lezen in de nieuwe Heaven, die vanaf morgen in de kiosk ligt. Maar als u van blues houdt noteert u de volgende data alvast in uw agenda.

Ian Siegal & The Mississippi Mudbloods live: 29 juni in P60, Amstelveen; 30 juni in Atak, Enschede; 2 juli in Spirit of 66, Verviers