The Watchman presenteert 'Dorset Moon'

7 september 2016

Donderdag 1 september was de presentatie van nieuwe cd Dorset Moon van Ad van Meurs alias The Watchman. Door de muziekpers nu al zijn beste album ooit genoemd. Het was een fijn avondje roots en blues in het gezellige muziekcafé Wilhelmina in Eindhoven. The Watchman wordt gevormd door Ad Van Meurs, zoon Dylan, eega Ankie Keultjes,Frank Strokap en Eric van de Lest.

Rustige nummers als Time To Travel, Sprinkles And Milk, Wheels Of Life en Dorset Moon zijn melancholisch en bespiegelend qua sfeer. To Be Loved By You, prachtig gezongen door Keultjes, was al een wat ouder nummer dat live heel goed paste tussen de liedjes van Dorset Moon. Dylan van Meurs zong een sterke versie van Brand New Companion van Townes Van Zandt.

De eerste set werd beëindigd met Easy Riders Van De Peel, een humoristisch en nostalgisch liedje en een bijna-hit in Eindhoven en omstreken. Van Meurs haalt hierin jeugdherinneringen op, over hoe indertijd zowat iedereen op een brommer reed, en hoe de 'gemotoriseerde bende' langzaam aan uit elkaar viel door het ouder worden.

Na de pauze was het tijd om te 'bluesen', zoals Van Meurs het uitdrukte. Daarvoor werd de band aangevuld met gitarist Koos Cornelissen en toetsenist Niek van de Klundert. Een straffe versie van 24 Hours van Eddy Boyd, krakers als Help Me en Hide Away, het ging er in als zoete koek bij het publiek. Tijdens laatstgenoemd nummer liet Cornelissen met zijn snijdende en gierende Les Paul ons zelfs even Eric Clapton vergeten. Ook vader en zoon blonken beurtelings uit met gitaarsolo's en fijne fingerpicking.

Kortom, The Watchman staat er, meer dan ooit. Gaat dat zien en horen, ergens te (Hol)lande.

The Watchman live: zie de lange speellijst.